Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Betegápolás - Gondozó otthonok képes leírás - Betegápolás.tlap.hu
részletek »

Betegápolás - Gondozó otthonok - Betegápolás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: betegapolas.tlap.hu » Betegápolás - Gondozó otthonok
Keresés
Találatok száma - 19 db
Aranykereszt Ápoló Otthon

Aranykereszt Ápoló Otthon

Alapítói magánszemélyek voltak, akiknek a 90-es évek elejétől megváltozott társadalmi igény kielégítése volt a céljuk, hiszen felismerték, hogy ettől az időszaktól az élet minőségével szembeni növekvő elvárások az embereknek magasabb életkor elérését teszik lehetővé, mint korábban bármikor. Annak érdekében, hogy a nyugdíjas években is nyugodt éveket biztosítsunk, 1991. május 1-jén nyitottuk meg Magyarország első magán szociális otthonát Soroksáron. 1991-ben - a korábban csak az állam által végzett tevékenység végzésével - cégünk az érdeklődés középpontjába került. A nagyszámú érdeklődő lehetővé tette az újabb és újabb bővülést. A Népjóléti Minisztérium az ARANYKERESZT-tel kötött először állami szociális közfeladat ellátására szerződést, amelynek értelmében 1991 nyarától ugyanazt az állami normatívát kaptuk, melyet az állami szociális otthonok.

Empátia Gondozóház

Empátia Gondozóház

A szociális ellátás keretein belül, a házi ápolás fejlesztése mellett, továbbra is szükséges az átfogó, folyamatos 24 órás, bentlakásos szociális ellátás biztosítása. Gondozottjaink 70-75%-át közvetlenül az egészségügyi ellátásból, kórházaktól vesszük át, ezért a gondozás mellett komoly súlyt kell fektetnünk az egészségügyi ellátásra is. Az elmúlt években észleltük, hogy az intézményünkbe kerülő idős emberek egyre több krónikus megbetegedésben szenvednek. Állapotuk minőségileg egyre romlik. Életvitelük megőrzéséhez egyre több aktív segítséget és egészségügyi ellátást igényelnek. Sokszor olyan mértékben, amit családjuk, vagy a területi szociális ellátás sem fizikálisan, sem szakmailag nem tud biztosítani. Nehezítik a helyzetet a beteg hajléktalanok, valamint a hivatásos gondnokokra bízottak ellátási gondjai. Biztosítani kell részükre a folyamatos gondozói, nővéri, orvosi ellátás mellett, a betegségeikhez igazodó diétás étkeztetést, mozgásfunkcióikat megőrző gyógymasszőr, mozgásterápiás tevékenységet, mentálhigiéniás hátteret. Többségük már alkalmatlan arra is, hogy lakáson belül önállóan közlekedjen. Arra, hogy tömegközlekedést vegyenek igénybe, vagy akár saját erőből hosszabb kirándulásokat tegyenek meg, gondolni sem lehet. Fizikálisan lehetetlenné

Szent Gellért senior apartmanház

Szent Gellért senior apartmanház

Célunk az önmaguk ellátására képes, szépkorú emberek aktív közösség-alkotása, akik szeretik és megszokták az előrenézést, életük tudatos tervezését és szervezését, valamint akiknek az egyedüllét jelenti a legnagyobb gondot, igénylik a törődést és közösségre vágynak.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona

Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona

Az intézmény tevékenységének fő célja, hogy biztonságos, kiegyensúlyozott, nyugalmas életfeltétleket, személyre szóló ápolást, gondozást biztosítson az ehhez szükséges szolgáltatások nyújtásával mind a 121 lakó részére.

Molnár Mária Gondozó Otthon

Molnár Mária Gondozó Otthon

Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthona Közép-Európa legnagyobb református temploma mellett található. 1951-ben árvaházként, 1963-tól fogyatékos gyermekek otthonaként kezdte meg működését. 1997-98-ban jelentős átalakítás történt, ezt követően alakult ki az otthon végleges formája. Jelenleg 85 közép- és súlyos fokban testi és értelmi sérült gondozottak számára biztosítanak bentlakásos elhelyezést.

Orchidea Gondozó Otthon

Orchidea Gondozó Otthon

Az Orchidea Gondozóotthon Budapesthez egészen közel, annak déli határánál, Dunaharaszti városában 2002 januárja óta működik. A több épületből álló intézményt nagy virágos gondozott park veszi körül. A gondozóotthonban egy és kétágyas szobákban 30 gondozott elhelyezésére van lehetőség. A szobák berendezését igyekeztünk otthonossá, barátságossá, ízlésesen berendezetté tenni. Az Orchidea Otthonban a nap 24 órájában szakképzett nővérek teljesítenek szolgálatot.

Levendula Idősek Otthona

Levendula Idősek Otthona

Otthonunk a főváros budai agglomerációjában, 20 percre a várostól természet közeli környezetben található, mely színvonalas szolgáltatásai révén a még aktív életet élő, valamint az ellátásra, ápolásra szoruló, különböző anyagi forrásokkal rendelkező nyugdíjas korú emberek számára kínál élethosszig tartó, személyre szabott, biztonságos megoldásokat! Napjainkban a generációs különbségek, az öregedéssel együttjáró fizikai, szellemi problémák számos családnak jelentenek nehézséget. Türelmet, kitartást, empátiát igénylő feladat az idősekről való fizikai és lelki gondoskodás, mely a család valamennyi tagját érinti, időst, fiatalt, gyermeket egyaránt.

Kék Duna Idősek Otthona

Kék Duna Idősek Otthona

Mindannyiunk vágya, hogy nyugdíjas éveinket festői környezetbenkényelemben és tapintatos gondoskodás mellett éljük. Ennek lehetőségét teremtettük meg hat évvel ezelőtt, amikor megnyitottuk Sződligeten a Kék Duna Idősek Otthonát. Azóta gondoskodunk időskorú lakóinkról családias légkörben, és amennyiben szükségessé válik, nagy körültekintéssel ápoljuk őket. Az Idősek Otthonában olyan környezetet alakítottunk ki, amelyben lakóink maradéktalanul élvezhetik a terészetből áradó nyugalmat, a személyes gondoskodásból fakadó kényelmet és a harmonikus társasági- és magánéletet

Sóstói Szivárvány Idősek Otthona

Sóstói Szivárvány Idősek Otthona

Az intézmény 380 férőhelyes, központi részlege a megyeszékhelytől 10 km távolságra lévő üdülőövezetben, szép természeti környezetben található. Vonattal és helyi autóbuszjárattal egyaránt jól megközelíthető. Etel-közi telephely Jósaváros közepén, Garibaldi út és Ószőlő utca 4 szinten lakóházainak belső szegletében, helyi közlekedéssel jól megközelíthető.

Hirdetés
Dorogi Szent Borbála Szakkórház

Dorogi Szent Borbála Szakkórház

A Dorogi Szent Borbála Szakkórház krónikus ellátási profillal 2005 őszén kezdte meg működését. Jelenleg 125 ágyon - 50 krónikus belgyógyászati ágy, 75 ápolási ágy - szolgáljuk ki a rászorulókat. Tágas, részben teraszos, 1-2-3-4 ágyas kórtermeink kibővített kényelmi funkciókkal /hűtőszekrény, TV/, saját , segédeszközökkel felszerelt fürdőszobával-WC-vel rendelkeznek. A kórházban a betegek ellátását szolgálja betegfigyelő monitor, infúziós pumpa, központi oxigén, EKG, újraélesztő készülék, 24 óürás vérnyomásmérő monitor , bioptron lámpa, kézi masszírozógép, jól felszerelt fizikoterápiás részleg. szakirányű berendezéssel ellátott tornaterem. A gondos nővéri munka mellett belgyógyász, reumatológus, pszichiáter, urológus szakorvos, gyógytornászok, gyógymasszőr, pszichológus, logopédus, szociális munkás, gyógyfoglalkoztatók, igény szerint lelkipásztor segíti betegeink gyógyulását, gondozását. Szakmai hitvallásunk betegeink szolgálata, célunk egészségi állapotuk javítása, romló önellátási készségeik segítése, kiegészítése, szükség szerinti fájdalommentesség biztosítása.

IRIS Ápolási Otthon

IRIS Ápolási Otthon

A Balaton déli partjának egyik legszebb kisvárosában, Balatonföldváron, ősfás park közepén áll az IRIS Ápolási Otthon, amely 2006. szeptember elsején nyitotta meg kapuit. Az épületet belülről ez évben az EU-s igényeknek megfelelően felújítottuk. 4 szint, 45 lakrész és 6 apartman található benne, az emeletek közt lift közlekedik.

Idősek Otthona

Idősek Otthona

Az intézmény állami feladatként ellátandó alaptevékenysége: Rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igénylő időskorúak és a 18. életévét betöltött, betegsége miatt önmagáról gondoskodni nem tudó személyek ellátása, ápolása, gondozása.

Hospice ellátás

Hospice ellátás

Cégünk a Kiss és Társa Hospice Bt. 2004 óta sikeresen végzi áldásos tevékenységét, és rendelkezésére áll kedves ügyfeleinek Budapesten és Pécel környékén. Feladatkörünkbe tartoznak a betegek otthonában történő általános ápolási, szakápolási és az ezeket kiegészítő tevékenységek, melyek a rászorulók állapotának, életminőségének javítását, de legalább is a szinten tartását célozzák. Kérjük tanulmányozza át honlapunkat, és ha családjában az ápolásra szoruló idős, vagy beteg hozzátartozójáról, annak gondozásáról otthonában kíván gondoskodni, esetleg kisgyermeke igényel felügyeletet - ellátást, hívjon bátran minket.

Varga Márta

Varga Márta

Társaságunk 1999 óta működik és otthonaival a Dunától keletre eső országrész legnagyobb magánszolgáltatója. Lakóink - megközelítőleg 100 fő - az ország minden részéből érkeztek, a legkülönbözőbb szokásokkal, igényekkel - mégis abban megegyeznek, hogy a Társaság által nyújtott, személyre szabott szolgáltatásokat választották, nyugdíjas éveik csendes, nyugodt, de hasznos és aktív eltöltésében bízva. Otthonainkban lehetőség van apartman-rendszerű és egyszerűbb színvonalú, olcsóbb elhelyezésre is.

Aranya Alkony Idősek Otthona és Öregek Otthona

Aranya Alkony Idősek Otthona és Öregek Otthona

Az Arany Alkony Idősotthonokban immár 14 éve nyújtunk szociális szolgáltatást nyugdíjasok, idősek részére Budapesten és környékén. Hitvallásunk az első idősek otthona megnyitása óta mit sem változott: személyre szabott, biztonságos, méltósággal teli időskort biztosítani minden kedves lakónk számára. Céljaink megvalósításához egyre több szakember csatlakozott hozzánk (pl. háziorvosok, reumatológusok, pszichiáterek, szociális munkások, gyógytornászok stb.), biztos szakmai hátterét nyújtva ezzel a dinamikusan fejlődő Arany Alkony Idősotthonoknak. Hosszú távú céljainkat a folyamatosan változó politikai és gazdasági környezetben is kiegyensúlyozott gazdálkodásunkra építjük, melynek része, hogy idősotthonaink működtetését átvette a Kálvin János Presbiteri Misszió. Az egyházi fenntartó még biztosabb anyagi hátteret és stabilitást jelent lakóinknak.

Igali Idősek Otthona

Igali Idősek Otthona

Mint ahogy Máté Péter örökzöld sláger is szól ?Egyszer véget ér a lázas ifjúság?. Ha pedig ez az ifjúság véget ért és az ember ledolgozott egy életet, akkor idős napjaira igazán megérdemli a nyugalmat. Az Igali Idősek Otthona ezt a nyugalmas ám mégis családias légkört biztosítja lakói számára. Igal település Somogy megye dombjai között, festői környezetben, Kaposvártól mindössze 25 km található. A település ismert gyógy-és termálvizeiről, melyek jótékony hatással vannak számos ízületi betegségre. Az idősek otthonában 1 és 2 személyes apartmanokban, valamint 1 és 2 személyes szobákban van lakhatási lehetőség, melyek alapterülete 16 m2-től 36 m2-ig terjed. Minden szobához és minden apartmanhoz természetesen saját fürdőszoba és konyha tartozik, sőt a legtöbb apartman saját terasszal is rendelkezik. A folyamatos orvosi felügyelet, a minden szobában elérhető kábeltelevízió, telefon és internet szolgáltatás és a számtalan érdekes, közösségi program biztosítja, hogy az öregkor nálunk izgalmas és élményekben gazdag életszakasszá váljon.

Abigél Idősek Otthona Szigetcsép

Abigél Idősek Otthona Szigetcsép

Az ország egész területéről, és külföldről is szeretettel várjuk új lakóinkat: belépési díj nélkül, azonnali beköltözéssel, teljes ellátással, családias méretű és családias hangulatú otthonunkban. Idős otthonunk nem csak ápolást, hanem szakápolást is biztosít, mind szklerózisban, demenciában, Parkinson és Alzheimer-kórban szenvedők számára. Hozzáértő ellátásunkat az állandó nővéri felügyelet mellett nővérszoba, gyógyszerek és gyógyászati eszközök széles palettája egészíti ki. Az egészségügyi ellátás keretében hetente az otthon orvosi rendelőjében belgyógyász háziorvos vizitel. Neurológus, pszichiáter szakorvos is rendszeresen gondozza az otthon lakóit. Testközeli és testtávoli gyógyászati segédeszközzel intézményünk látja el lakóit. Orvosaink és szakorvosaink javaslatai alapján napi rendszerességgel végzünk szakápolást, mely kiterjed sebek, fekélyek kezelésére, szonda táplálásra, katéteres kezelésre, infúziós kezelésekre, injekciós terápiára, tens készülék és bioptron lámpa használatára.

Tuti menü