Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Betegápolás - Gyermek ápolás képes leírás - Betegápolás.tlap.hu
részletek »

Betegápolás - Gyermek ápolás - Betegápolás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: betegapolas.tlap.hu » Betegápolás - Gyermek ápolás
Keresés
Találatok száma - 4 db
Asztma a gyermekkorban

Asztma a gyermekkorban

Az asztma korunk népbetegsége, megközelítőleg 200 millió asztmás beteg él a Földön. Ez a betegség az Egyesült Államokban évente 6 milliárd dollárba kerül. Egyes felmérések szerint ott majdnem minden tizedik gyermek asztmás. Magyarországon sem áll pontos adat rendelkezésre a gyermekek köréből, egy vizsgálat 2000-ben Budapesten 2,2 %-os előfordulást talált, de a becsült érték magasabb ennél. Az asztma a leggyakoribb gyermekkori krónikus nem fertőző betegség. Felelőssé tehetjük sok kórházi kezelésért, intenzív osztályos ellátásért, iskolai hiányzásért és igen magas kórházi költségért, és nem utolsó sorban sok aggodalomért és pszichológiai problémáért, életminőség romlásért mind a gyermekek, mind szüleik körében. Sok tudósítás számol be az asztmás betegek számának növekedéséről. Hogy ez tényleg így van-e, azt nehéz megítélni. Az emelkedéshez hozzájárul, hogy a betegség definíciója sokat változott az utóbbi időben, ; még mindig nincs egyetértés különböző országok kutatócsoportjai között ;, másrészt pedig manapság egyre több orvos gondol a betegségre, javultak a diagnosztikus lehetőségek, ezért nőtt a felismert esetek száma is. Az előző számban már olvashattak általános tudnivalókat az asztmáról, most a betegség gyermekkori vonatkozásairól szólunk.

Porc Pótlása

Porc Pótlása

A porc pótlása világszerte a kutatások középpontjában áll. Magyarországon 2005-ben indult egy komoly kutatási projekt az Európai Unió és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával a Pécsi Tudományegyetem vezetése alatt. A projekt fő célja, hogy sikerüljön Magyarországon is bevezetni, továbbfejleszteni a porcpótlás legmodernebb eljárásait (pl. porcsejtvisszaültetés).

Népbetegség a csontritkulás.

Népbetegség a csontritkulás.

Borzasztó tény, hogy hazánkban körülbelül egymillió embert érint a csontritkulás. A betegség legfőbb veszélye, hogy sokáig tünetmentes, és kellemetlen jelei csak előrehaladott stádiumban jelentkeznek, így igen nehéz észrevenni. Így ennél a betegségnél még fontosabb és igazabb a megelőzés, hiszen a már kialakult betegség esetén a csont tömegének növelése igen nehéz, szinte lehetetlen. Fontos, hogy már egészen fiatalon biztosítsuk a csontfejlődés optimális feltételeit. Ebben a korban a lehető legnagyobb csonttömeget kell kialakítani, mert idősebb korban már csak a csontveszteséget lehet csökkenteni, mivel a csontsűrűség - csontjaink ásványi anyag tartalma - 25-30 éves korunkig növekszik, majd elérve a maximális csonttömeget, ezt követően folyamatosan csökkenni kezd. A csontritkulás következtében a csontok terhelhetősége, a szervezet ellenálló képessége gyengül, így a gyakran jelentkező fájdalmakat a későbbiekben törések követhetik. A betegség nem megállítható, vagy gyógyítható, de időben történő gondozásba vétellel, megfelelő kezelésekkel, helyes táplálkozással, valamint mozgással a tünetek enyhíthetők, és a folyamat lassítható.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Dr. Wolf sóterápia, sószoba építés

Dr. Wolf sóterápia, sószoba építés

A cégünk által kifejlesztett és alkalmazott száraz sóterápia mellékhatásoktól mentes, orvosilag elismert gyógymód. A terápia kialakításánál speciális sófalakat építünk. Természetes parajdi kősó felhasználásával, így a sós mikroklímát természetes úton, porlasztórendszerek felhasználása nélkül alakítjuk ki. A száraz sóterápia használata során fokozódik a légzőszervek nyálkahártyájának aktivitása, öntisztulása. Enyhülnek, illetve teljesen meg is szűnhetnek a gyulladásos folyamatok, mint pl. az arcüreggyulladás, homloküreg-gyulladás, vagy a hörghurutgyulladás. Továbbá a légúti megbetegedések, allergia, asztma, nátha esetén is bizonyítottan hatékony. De a magas vérnyomás, szívproblémák, alvászavar és dohányzás okozta irritációk is hatékonyan kezelhetők vele, és immunrendszer erősítő hatású.

Tuti menü