Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Betegápolás - Gyermekorvosok képes leírás - Betegápolás.tlap.hu
részletek »

Betegápolás - Gyermekorvosok - Betegápolás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: betegapolas.tlap.hu » Betegápolás - Gyermekorvosok
Keresés
Találatok száma - 10 db
Dr. Asbóth Dorottya

Dr. Asbóth Dorottya

A Semmelweis Egyetem Általános Orvoskarán Budapesten végeztem 1984-ben. Az utolsó három egyetemi évben a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikán tudományos diákkörösként a vírusos szemölcsökkel, az aknéval és a festékes anyajegyekkel foglalkoztam. Az első munkahelyem a Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet volt, ahol a XVIII. És XX. Kerületi Bőrgondozóban dolgoztam. Mindkettő nagy forgalmú, felnőtt és gyermek rendelő volt. A 3 éves bőrgyógyászati szakmai gyakorlatomat a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikáján töltöttem. Ezekben az években érdeklődésem középpontjában a psoriasis, a kozmetológia és a bőrszövettan volt. Bőr-nemigyógyászat és kozmetológiai szakvizsgát 1992-ben tettem.

Dr. Kakasi Csongor

Dr. Kakasi Csongor

Fogszabályozó szakorvos és gyermekfogszakorvos vagyok. Amikor választanom kellett, hogy a fogászat mely szakterületeit fogom műv elni, egyből e kettő mellett döntöttem. Egyrészt azért, mert nagyon szeretem a gyermekeket. Rájöttem, hogy megfelelő kommunikációval félelemmentessé tehetem a kezeléseket számukra. Másrészről a fogszabályozás révén valódi sikerélményhez juthatok. A szép, harmonikus fogazat kialakítása a fogszabályozás révén drasztikus beavatkozások nélkül valósítható meg. A megszerzett sikerélmény inspirálja munkakedvemet, így valódi örömöt lelek a hivatásomban. Honlapomon a munkám során végzett tevékenységemet szeretném közelebb hozni önhöz. Azon igyekszem, hogy az önben megfogalmazódott kérdésekre választ adjak.

Dr. Kaszó Beáta

Dr. Kaszó Beáta

1987-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szereztem általános orvosi diplomát. Egyetemi éveim után Szolnokon, a Hetényi Géza Kórház gyermekosztályán kezdtem munkám, ahol a gyermekgyógyászat minden területével megismerkedtem. 1989-től a Heim Pál Gyermekkórházban dolgoztam. 1992-ben csecsemő- és gyermekgyógyászat szakorvosi képesítést szereztem. A következő években két fiammal otthon voltam. 1999-től a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben dolgoztam, ahol érdeklődésem a tüdőgyógyászat és allergológia felé fordult. 2002-ben gyermektüdőgyógyászat, 2007-ben allergológia és klinikai immunológia szakvizsgát tettem. 2007 őszén, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet bezárását követően magánrendelést indítottam. Emellett a pilisvörösvári szakrendelőben látok el gyermekeket (rendelések).

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Magánorvos Webkatalógus

Magánorvos Webkatalógus

Az érdeklődők megismerkedhetnek a választott orvossal, körülnézhetnek a rendelőben, térképvázlatot találnak, ami megkönnyíti a rendelő megtalálását, megtekinthetik a rendelési időt, valamint megismerhetik a bemutatkozó orvos összes szolgáltatását. Az orvosok egy egyszerű böngésző segítségével, bárhol a világban, szakmai körútjaikon bemutathatják vállalkozásukat, szakmai hátterüket, publikációikat anélkül, hogy laptopot, vastag irattartókat és fényképeket tartanának maguknál.

Dr. Mammel Andrea

Dr. Mammel Andrea

A nevem Dr. Mammel Andrea, regisztrált csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos vagyok. 1976-ban kaptam diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Pályámat a Kaposi Mór Megyei Kórház Gyermekosztályán, Kaposváron kezdtem, itt 2,5 évet töltöttem, majd a Baranya Megyei Kerpel-Fronius Ödön Gyermekkórházban, Pécsett folytattam, ahol 3 évig tevékenykedtem, s szereztem 1980-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosi képesítést. Házi gyermekorvosként 1983 óta dolgozom, kezdettől Pécs - Kertvárosban. A beteg gyermekek és szüleik számára félelemmentes, barátságos légkört igyekszek teremteni munkatársaim közreműködésével. A gyermekgyógyászat legmodernebb ismereteit törekszem alkalmazni a mindennapi munkám során, sok éves szakmai tapasztalatomra támaszkodva.

Dr. Timár Tibor

Dr. Timár Tibor

Magyarországon a fül-orr-gégészeti ellátás döntően a szakorvosi (sztk) rendelőkben folyik, kisebb részben kórházi osztályok ambulanciáin. A kollégákhoz - több-kevesebb várakozás után - szinte mindenki be tud jutni, bár nem mindig kap megnyugtató magyarázatot betegségéről, arról, hogy miért alakult ez ki, miért úgy kell kezelni, stb. Növeli a zsúfoltságot, hogy Magyarországon ennek az orvosi szakmának más a helyzete mint a világ sok más részén. Nálunk a családorvos, családi gyermekorvos, belgyógyász, kórházi gyermekgyógyász misztikus szervrendszerként látja a fület, orrot, gégét, mandulákat. Betegségeiket nem is igazán próbálja meg diagnosztizálni, pláne kezelni. Így viszont az a páciens, aki fül- vagy pl. arcüregbetegségben szenved, német, angol, amerikai társánál sokkal többször kényszerül a szakorvost is felkeresni. Így ráadásul automatikusan olyan szakorvoshoz kerül, aki arra büszke, hogy ő egy sebészeti szakmát művel magas fokon. Az ő számára egy műtét bravúros elvégzése a szakmai dicsőség, nem pedig annak elkerülése egy jól megválasztott antibitikum vagy más ("belgyógyászati") gyógymód alkalmazásával. Vonatkozik ez olyan kis műtétekre is, mint a fül felszúrása, ami gennyes fülgyulladásban tőlünk nyugatra fekvő országokban soha nem történik meg. (Pláne nem a savós fülgyulladásban!)

HGYE

HGYE

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete 1995-ben alakult az országban dolgozó mintegy 1600 házi gyermekorvos szakmai és érdekvédelmi szervezeteként. Eddigi sikeres munkánkat jelzi, hogy tagjaink száma mára meghaladja az 1300 főt. Véleményünkre rendszeresen igényt tart az egészségügyi kormányzat és képviseltetjük magunkat az alapellátás, valamint a gyermekgyógyászat irányító testületeiben. A Magyar Gyermekorvosok Társasága vezetőségünk egy tagját delegálta az Európai Gyermekgyógyászati Akadémia (EAP- European Academy of Paediatrics) vezető testületébe, részt veszünk az alapellátásban dolgozó házi gyermekorvosok (ESAP- European Society of Ambulatory Paediatricians) Végrehajtó Bizottságában. Kollégáink igényeinek megfelelően évente 6 alkalommal adjuk ki Hírvivő című szakmai lapunkat, mely ingyenesen jut el a házi gyermekorvosokhoz. Kiadványunkban az alapellátásban dolgozó gyermekorvosokat érintő riportokat, információkat, állásfoglalásokat teszünk közzé. Hagyománnyá vált háromnapos Kávészünet nevű továbbképző konferenciánkon szakmai és tudományos, kétnapos őszi rendezvényünkön pedig szakmapolitikai kérdéseket vitatunk meg. Tagjainkat e-mailen küldött Apróhírekben tájékoztatjuk a legfrissebb hírekről, eseményekről. Számukra ingyenes jogi tanácsadást biztosítunk, kedvezményes részvételi díjjal vehet részt az egyesület által szervezett konferenciákon.

Mackórendelő

Mackórendelő

Szeretettel várjuk a babákat, mamákat és papákat egy gyermekközpontú magánrendelőnkben, ahol a legnagyobb szakértelemmel és családi hangulatban zajlanak a foglalkozások, terápiák, kezelések... A mai világban nem is olyan egyszerű, a terápiás útvesztőkben kiigazodni. Ez különösen a gyermekeknél fontos, hogy a megfelelő időben a legcélravezetőbb terápiát kapják. Pacienseinknek egyénre szabott terápiás tervet készítünk és a fejlődésének/tüneteinek változása függvényében változtatjuk a módszereket.

Prágai Éva

Prágai Éva

Miben segíthet a pszichológus? Nem oldja meg problémáinkat, de képessé tehet arra, hogy magunk megoldjuk. Hogyan? Szakmai szemmel, nagyobb távolságból, könnyebben látható a probléma. Mindenki maga hoz döntéseket, de közösen mérlegeljük a lehetőségeket. A pszichológus könnyebben felismeri a személyiség lehetőségeit és korlátait. A pszichoterápia célja a nagyobb önismeret, mely elősegíti az egyéni problémamegoldást és életvezetést.

Hirdetés
Magánorvosokhoz

Magánorvosokhoz

Válassz orvost és foglalj időpontot online! A FoglaljOrvost három fiatal vállalkozónő indította el, megelégelve, hogy egy-egy orvosi időpont-egyeztetés milyen nehézkes és hosszadalmas telefonos ügyintézést igénylő feladat, miközben manapság rengeteg mindent el lehet már intézni az interneten, anélkül, hogy kilépnénk a lakásból vagy az irodánkból. A FoglaljOrvost célja, hogy megkönnyítse a betegek számára az orvosválasztást és az időpont-egyeztetést. Nem kell többé telefonálgatni, várakozni, amíg valaki felveszi a telefont, vagyis az orvoshoz való bejelentkezés nem kerül többet pénzbe.

Tuti menü