Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Betegápolás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Betegápolás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: betegapolas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 96 db
Ágyhoz szögezve - felfekvés

Ágyhoz szögezve - felfekvés

Ha egy betegség hosszú időre ágyba kényszerít valakit, fokozott a veszélye a felfekvés (decubitus) kialakulásának, ami különösen az idős embereket fenyegeti. Ha otthonunkban ápolunk beteget a legfontosabb teendők egyike a decubitus megelőzése.

A betegápolás

A betegápolás

A hevenyen megbetegedett családtagot rendszerint otthon ápolják. Szívesen marad otthon - ha a környezet és az ápolás megfelelő - a hosszantartó betegségben szenvedő idős ember is. Otthon az anya ápolja gyermekét, a gyermek szüleit és a házastársak egymást. Ahhoz, hogy ez az ápolás tökéletes legyen, két alapfeltételre van szükség. Az elsőt könyvből nem lehet megtanulni, mert ez a családtagoknak egymáshoz való ragaszkodása, szeretete, segítőkészsége, amely évek vagy akár évtizedek alatt kovácsolódik össze. A másik feltételt, az ápolás tárgyi ismereteit a következő fejezet tartalmazza.

Nurse Háziápolás Szolgálat

Nurse Háziápolás Szolgálat

Társaságunk, a Nurse Háziápolási Szolgálat azzal a feladattal jött létre és működik 2001. óta (2008 februárjáig L& 2000 Humánegészségügyi és Szolgáltató Bt. néven), hogy az otthonukban ellátásra, ápolásra szoruló fiatal, idős, beteg, sérült emberek ellátásában segítő kezet nyújtson. Mi, a Nurse Háziápolási Szolgálat munkatársai valljuk, hogy a magányos, elhagyott és sérült, beteg emberek életminősége, állapota empátiával, emberséggel és nem utolsósorban szaktudással javítható. Azért tesszük mindezt, hogy az általunk felügyelt, ápolt gyermekek vagy idős emberek a családjuk szerető gondoskodása mellett saját otthonukban megfelelő ellátást kaphassanak hozzátartozóik távollétében, felépülésük időszakában.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Aranykereszt Ápoló Otthon

Aranykereszt Ápoló Otthon

Alapítói magánszemélyek voltak, akiknek a 90-es évek elejétől megváltozott társadalmi igény kielégítése volt a céljuk, hiszen felismerték, hogy ettől az időszaktól az élet minőségével szembeni növekvő elvárások az embereknek magasabb életkor elérését teszik lehetővé, mint korábban bármikor. Annak érdekében, hogy a nyugdíjas években is nyugodt éveket biztosítsunk, 1991. május 1-jén nyitottuk meg Magyarország első magán szociális otthonát Soroksáron. 1991-ben - a korábban csak az állam által végzett tevékenység végzésével - cégünk az érdeklődés középpontjába került. A nagyszámú érdeklődő lehetővé tette az újabb és újabb bővülést. A Népjóléti Minisztérium az ARANYKERESZT-tel kötött először állami szociális közfeladat ellátására szerződést, amelynek értelmében 1991 nyarától ugyanazt az állami normatívát kaptuk, melyet az állami szociális otthonok.

Empátia Gondozóház

Empátia Gondozóház

A szociális ellátás keretein belül, a házi ápolás fejlesztése mellett, továbbra is szükséges az átfogó, folyamatos 24 órás, bentlakásos szociális ellátás biztosítása. Gondozottjaink 70-75%-át közvetlenül az egészségügyi ellátásból, kórházaktól vesszük át, ezért a gondozás mellett komoly súlyt kell fektetnünk az egészségügyi ellátásra is. Az elmúlt években észleltük, hogy az intézményünkbe kerülő idős emberek egyre több krónikus megbetegedésben szenvednek. Állapotuk minőségileg egyre romlik. Életvitelük megőrzéséhez egyre több aktív segítséget és egészségügyi ellátást igényelnek. Sokszor olyan mértékben, amit családjuk, vagy a területi szociális ellátás sem fizikálisan, sem szakmailag nem tud biztosítani. Nehezítik a helyzetet a beteg hajléktalanok, valamint a hivatásos gondnokokra bízottak ellátási gondjai. Biztosítani kell részükre a folyamatos gondozói, nővéri, orvosi ellátás mellett, a betegségeikhez igazodó diétás étkeztetést, mozgásfunkcióikat megőrző gyógymasszőr, mozgásterápiás tevékenységet, mentálhigiéniás hátteret. Többségük már alkalmatlan arra is, hogy lakáson belül önállóan közlekedjen. Arra, hogy tömegközlekedést vegyenek igénybe, vagy akár saját erőből hosszabb kirándulásokat tegyenek meg, gondolni sem lehet. Fizikálisan lehetetlenné

Szent Gellért senior apartmanház

Szent Gellért senior apartmanház

Célunk az önmaguk ellátására képes, szépkorú emberek aktív közösség-alkotása, akik szeretik és megszokták az előrenézést, életük tudatos tervezését és szervezését, valamint akiknek az egyedüllét jelenti a legnagyobb gondot, igénylik a törődést és közösségre vágynak.

Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona

Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona

Az intézmény tevékenységének fő célja, hogy biztonságos, kiegyensúlyozott, nyugalmas életfeltétleket, személyre szóló ápolást, gondozást biztosítson az ehhez szükséges szolgáltatások nyújtásával mind a 121 lakó részére.

Molnár Mária Gondozó Otthon

Molnár Mária Gondozó Otthon

Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthona Közép-Európa legnagyobb református temploma mellett található. 1951-ben árvaházként, 1963-tól fogyatékos gyermekek otthonaként kezdte meg működését. 1997-98-ban jelentős átalakítás történt, ezt követően alakult ki az otthon végleges formája. Jelenleg 85 közép- és súlyos fokban testi és értelmi sérült gondozottak számára biztosítanak bentlakásos elhelyezést.

Orchidea Gondozó Otthon

Orchidea Gondozó Otthon

Az Orchidea Gondozóotthon Budapesthez egészen közel, annak déli határánál, Dunaharaszti városában 2002 januárja óta működik. A több épületből álló intézményt nagy virágos gondozott park veszi körül. A gondozóotthonban egy és kétágyas szobákban 30 gondozott elhelyezésére van lehetőség. A szobák berendezését igyekeztünk otthonossá, barátságossá, ízlésesen berendezetté tenni. Az Orchidea Otthonban a nap 24 órájában szakképzett nővérek teljesítenek szolgálatot.

Hirdetés
Levendula Idősek Otthona

Levendula Idősek Otthona

Otthonunk a főváros budai agglomerációjában, 20 percre a várostól természet közeli környezetben található, mely színvonalas szolgáltatásai révén a még aktív életet élő, valamint az ellátásra, ápolásra szoruló, különböző anyagi forrásokkal rendelkező nyugdíjas korú emberek számára kínál élethosszig tartó, személyre szabott, biztonságos megoldásokat! Napjainkban a generációs különbségek, az öregedéssel együttjáró fizikai, szellemi problémák számos családnak jelentenek nehézséget. Türelmet, kitartást, empátiát igénylő feladat az idősekről való fizikai és lelki gondoskodás, mely a család valamennyi tagját érinti, időst, fiatalt, gyermeket egyaránt.

Kék Duna Idősek Otthona

Kék Duna Idősek Otthona

Mindannyiunk vágya, hogy nyugdíjas éveinket festői környezetbenkényelemben és tapintatos gondoskodás mellett éljük. Ennek lehetőségét teremtettük meg hat évvel ezelőtt, amikor megnyitottuk Sződligeten a Kék Duna Idősek Otthonát. Azóta gondoskodunk időskorú lakóinkról családias légkörben, és amennyiben szükségessé válik, nagy körültekintéssel ápoljuk őket. Az Idősek Otthonában olyan környezetet alakítottunk ki, amelyben lakóink maradéktalanul élvezhetik a terészetből áradó nyugalmat, a személyes gondoskodásból fakadó kényelmet és a harmonikus társasági- és magánéletet

Idősgondozás

Idősgondozás

Aki szociálisan érzékeny és szívesen segít másokon, annak az egészségügy területén mindig található munka Nagy-Britanniában. Szemben a vendéglátó iparral itt van lehetőség túlórára ezért többet is lehet keresni, közben kiválóan megtanulunk angolul és még hasznos is az, amit csinálunk. Minden egészségügyi állásunkra jellemző, hogy alacsony indulótőkével is bele lehet vágni, több cég még az útiköltséget is állja.

Fertőző beteg otthoni ápolása

Fertőző beteg otthoni ápolása

A fertőző beteg otthoni ápolása különleges ismereteket igényel. Csak ezek birtokában vállalkozzunk arra, hogy fertőző betegségben szenvedő családtagunkat otthon ápoljuk. Ellenkező esetben ugyanis a beteget, a családtagokat és saját magunkat is veszélyeztetjük. Ha az orvos elrendelte a fertőző beteg otthoni elkülönítését, olyan szobával kell rendelkeznünk, amelybe a betegség tartamára az orvoson és az ápolón kívül más nem léphet be. Ha az ilyen elkülönítés feltételei otthon nincsenek meg, csakis kórházi fertőzőosztályon helyezhető el a beteg. Az elkülönítés időtartamát esetenként az orvos szabja meg. Esetenként szükség lehet a betegszobából kikerülő használati tárgyak és váladékok külön fertőtlenítésére is. A székletet és a vizeletet úgy fertőtleníthetjük, hogy azonos mennyiségű mésztejjel vagy klórmésszel keverjük, és két óráig állni hagyjuk. Csak ezután szabad akár folyóvizes, akár derítőgödrös WC-be önteni. Fertőtleníteni kell naponta a beteg mosdóvizét, tányérját, evőeszközeit, és gyógyulása után fogkeféjét és fésűjét is. Célszerű erre a neomagnolos oldat használata.

Otthonápolás

Otthonápolás

Családtagjaink betegsége többnyire váratlan eseményként következik be, kórház, orvos, nővérek, konzultáció, dignózis, gyógyítás-, gyógyulás, vagy a szomorú közlés: szerettünk tartós ápolásra szorul! Lehet, hogy mindez nem betegség, hanem édesanyánk, édesapánk élete végéhez való közeledésének szükségszerű követkeményeként ad megoldandó feladatot számunkra. A kérdés ilyenkor: Mi a teendő? Ferencz Ritához, az L& 2000 Humánegészségügyi és Szolgáltató Bt. szakmai vezetőjéhez fordultunk kérdéseinkkel.

Sóstói Szivárvány Idősek Otthona

Sóstói Szivárvány Idősek Otthona

Az intézmény 380 férőhelyes, központi részlege a megyeszékhelytől 10 km távolságra lévő üdülőövezetben, szép természeti környezetben található. Vonattal és helyi autóbuszjárattal egyaránt jól megközelíthető. Etel-közi telephely Jósaváros közepén, Garibaldi út és Ószőlő utca 4 szinten lakóházainak belső szegletében, helyi közlekedéssel jól megközelíthető.

Dorogi Szent Borbála Szakkórház

Dorogi Szent Borbála Szakkórház

A Dorogi Szent Borbála Szakkórház krónikus ellátási profillal 2005 őszén kezdte meg működését. Jelenleg 125 ágyon - 50 krónikus belgyógyászati ágy, 75 ápolási ágy - szolgáljuk ki a rászorulókat. Tágas, részben teraszos, 1-2-3-4 ágyas kórtermeink kibővített kényelmi funkciókkal /hűtőszekrény, TV/, saját , segédeszközökkel felszerelt fürdőszobával-WC-vel rendelkeznek. A kórházban a betegek ellátását szolgálja betegfigyelő monitor, infúziós pumpa, központi oxigén, EKG, újraélesztő készülék, 24 óürás vérnyomásmérő monitor , bioptron lámpa, kézi masszírozógép, jól felszerelt fizikoterápiás részleg. szakirányű berendezéssel ellátott tornaterem. A gondos nővéri munka mellett belgyógyász, reumatológus, pszichiáter, urológus szakorvos, gyógytornászok, gyógymasszőr, pszichológus, logopédus, szociális munkás, gyógyfoglalkoztatók, igény szerint lelkipásztor segíti betegeink gyógyulását, gondozását. Szakmai hitvallásunk betegeink szolgálata, célunk egészségi állapotuk javítása, romló önellátási készségeik segítése, kiegészítése, szükség szerinti fájdalommentesség biztosítása.

IRIS Ápolási Otthon

IRIS Ápolási Otthon

A Balaton déli partjának egyik legszebb kisvárosában, Balatonföldváron, ősfás park közepén áll az IRIS Ápolási Otthon, amely 2006. szeptember elsején nyitotta meg kapuit. Az épületet belülről ez évben az EU-s igényeknek megfelelően felújítottuk. 4 szint, 45 lakrész és 6 apartman található benne, az emeletek közt lift közlekedik.

Tuti menü